Családi ház Pilisborosjenőn

További információ:
• +36 20 938 7427
szabog @ projex.hu

Az ingatlanok Pilisborosjenő belterületén a Szőlő utcában találhatóak, Temető utcai kocsibejáróval. Az épület két (összevonható), mindösszesen 2332 m2 nagyságú egymással szomszédos, közös tulajdonú telken helyezkedik el. (A továbbiakban ezen együttest nevezzük ingatlannak, illetve teleknek.)

1. Az ingatlanok környezetének leírása

Képek

+ Térkép (182k)

Alaprajzok

+ Pince
+ Földszint
+ Emelet
+ Metszet

A község a fővároshoz igen közel, annak határától 3 km-re, központjától mintegy 11 kilométernyire helyezkedik el, ami megegyezik Pesthidegkút távolságával.

Közeli fekvése ellenére rendkívül békés, zsákutca jellegű forgalma miatt átközlekedés, forgalmi- és zajterhelés nincs.

Tárgyi ingatlan Pilisborosjenő község szélén, erősen emelkedő domboldalon fekszik. A Szőlő utca úttestje murva borítású, a legközelebbi betonozott útszakasz mintegy 200 méternyi távolságban van. Járda nincsen kiépítve.

Az ingatlan környezetében vegyes beépítésű és rendeltetésű területek találhatóak. Az utca épületeinek többsége hétvégi ház, nyaraló; de megtalálhatóak már új építésű, exkluzív méretű és minőségű családi házak is. Az élelmiszerbolt és általában a kereskedelmi, vendéglátó létesítmények a település belsőbb részén találhatóak, mintegy 300 méternyire az ingatlantól. A terület a község preferált zónái közé tartozik.

2. A telek leírása

A telek a község központjától mintegy 500-600 méterre fekszik, kedvező kilátással a Budai-hegységre és a fővárosra. A terület délnyugati irányban, a Szőlő utcára merőlegesen erősen lejt. A telek alakja szabálytalan, olyan téglalapként írható le, melynek oldalfelezői mentén egy szabályos negyedét kiharapták. A telek hossztengelye délnyugati-északkeleti, a lejtéssel párhuzamos.

A telek a Szőlő utcai utcafronton lévő szakasza ideiglenes kerítéssel elkerített. A kerítés körszelvényű acélcsőből készült pálcás, drótfonatos, helyenként magasságtól függő mennyiségben szögesdrót erősítéssel. Az alsó - Temető út felőli - utcafrontján a kerítéssel rokon kialakítású kapu található.

A telken a növényzet vad, kaszálatlan, nem telepített. A fák gondozatlan gyümölcsfák, a terep rendezetlen, buckás. A telken az épület gyalogos bejáratától a garázs utcával párhuzamos külső falsíkjáig tartó, mintegy 12 méternyi betonozott járdán és lépcsőn kívül semminemű burkolat sincsen.

Az ingatlan közműellátottsága teljeskörű, bekötött a víz- és csatornahálózatba, a 230 voltos elektromos hálózat kiépítésre került, földgáz telekhatárokig bevezetve, telefonvonal van. Az épületben csupán az elektromos hálózat került kiépítésre.

3. Az épület leírása

Pince+földszint+tetőtér kialakítású, vegyesen vasbeton és tégla teherhordó falas rendszerű, szabadonálló beépítésű, magastetős épület. A rendelkezésre álló terület közel 12,5%-át foglalja el, erősen lejtő terepre, az utcafronttól 6 méteres előkerttel visszahúzva épült.

Az épület bejárata a geometriai tengelyéhez közel helyezkedik el.

Az elkészült kivitelezési munkálatok a következők: földmunkák, alapozási munkák, helyszíni betonmunkák, kőművesmunkák, ácsmunkák, hő- és vízszigetelési munkák túlnyomó része, tetőfedő munkák, épületbádogos munkák. A vakoló és felületképző, az épületlakatos és üveges munkák csak részben készültek el. A belső burkoló, vakoló munkák, épületasztalos munkák, a komplett gépészet, stb. teljes mértékben hiányzik.

4. Funkciók és általános ismertetés

Az épület kivitelezési munkái 1999/2000-ben mintegy 50-55%-os készültségi fokot értek el. Az épületben egyetlen lépcsőház található, mely az épület szintjeit jelenleg összeköti. A lépcsőn kívül lift is beépíthető.

A földszint három alapvető részre tagolható. A mintegy 70 m2 alapterületű négyállásos garázsra, a gyalogos bejárat, közlekedő, hálók és fürdő alkotta részre és a konyha-nappali régióira. A garázs félig alápincézett, felette emeleti helyiség nincsen. Az épület további részei alápincézettek, felettük emeleti szint található. A nagyméretű, a szint egyéb helyiségeinél majdnem egy egész szinttel feljebb lévő garázsból egy zsilipen keresztül juthatunk a főbejárat előterébe. Innen főleg jobbra találhatóak a szobák és a fürdő, szemben a nappali és a konyha. Balra a másik két szintre vezető lépcső. A nappaliból indul a két Schiedel rendszerű kémény egyike. Ugyancsak a nappaliból a tágas teraszra léphetünk.

Az emelet a szobák szintje. Hat szoba és két fürdő található itt. A szintre lépcsőn felérve egy közös közlekedőből nyílik a helyiségek zöme. A szinten található szobálhoz összesen három erkély tartozik. A szint helyiségei a földszinttel ellentétben azonos padlónívójúak.

Az alagsorban találhatóak a medencetér, a kazánhelyiség és a konditerem által jellemezhető funkciók. A lépcsőn a szintre leérkezve balra található a medencetér és a hozzátartozó kiegészítő és tároló funkciók, szemben a nagyméretű konditerem, jobbra a kazánház, melyből az épület másik Schiedel rendszerű kéménye indul, valamint a majdnem egy szinttel magasabban lévő, a garázs félig történt alápincézésével kialakított tároló.

5. Szerkezeti leírás

Függőleges és vízszintes teherhordó szerkezetek, válaszfalak, lépcsők: Az épület pinceszintjének terehordó falai, a liftakna falai, a pinceszint és a földszint födémei monolit vasbeton szerkezetek. A földszint ugyanezen falai 38 cm, az emeletéi 30 cm vastagságúak. A válaszfalak mindhárom szinten 6 cm vastagságú égetettkerámia falazóelemekből készültek. Az épület egyetlen lépcsőházának lépcsője monolit vasbetonszerkezet. Az épületben semminemű belső fal- illetve padlóburkolat nincsen.

Fedélszék és tetőfedés: Az épület fedélszerkezete faszerkezetű, alacsony hajlású, összetett idomú. Héjalása Bramac betoncserép. Az ácsszerkezet kötőgerendáira szerelt gipszkarton rendszer alkotja az emelet födémét. Erre kerül majd a hőszigetelés.

Homlokzat: Az épület homlokzata Drywit hőszigetelt vakolatot kapott.

Nyílászárók: Az épület garázsának kapuja távvezérelhető szekcionált, hőszigetelt szerkezet. Minden egyéb külső nyílászáró műanyag hőszigetelt szerkezet, az ablakok hőszigetelt, gáztöltésű kettős üvegezéssel. Belső nyílászárók nincsenek.

Burkolatok: Az épületen belül sem a falak és mennyezetek, sem a padlók burkolata nincsen kialakítva.

Épületgépészet: Az épület 230 voltos elektromos árammal ellátott, vezetékezett. Semminemű egyéb gépészettel nincs ellátva.

Az alaprajz nem teljes mértékben a valós állapotot tükrözi, ugyanakkor ezen kismértékű eltérések megítélésünk szerint az épület értékét, funkcionalítását nem befolyásolják.

Pinceszint
Helyiség Alapterület
előtér 24,20 m2
öltöző 27,80 m2
medencetér 46,00 m2
tároló 11,50 m2
wc 2,00 m2
lépcső 6,60 m2
házt. helyiség 1,50 m2
konditerem 36,50 m2
közlekedő 9,05 m2
tároló 3,55 m2
összesen 208,90 m2
Földszint
nappali 35,40 m2
étkező 13,40 m2
előtér 13,20 m2
konyha 12,50 m2
lépcsőház 6,60 m2
szoba 11,70 m2
szoba 16,90 m2
fürdőszoba 7,60 m2
dolgozó 21,50 m2
közlekedő 4,60 m2
előszoba 6,30 m2
wc 2,60 m2
közlekedő 3,25 m2
gk. tároló 69,00 m2
összesen 224,20 m2
terasz 39,00 m2
Emelet
hálószoba 26,12 m2
szoba 16,70 m2
fürdőszoba 10,44 m2
társalgó 24,40 m2
szoba 13,60 m2
gardrób 4,20 m2
wc 3,80 m2
fürdőszoba 9,50 m2
közlekedő 14,40 m2
szoba 12,70 m2
lépcső 6,60 m2
szoba 11,50 m2
összesen 153,90 m2
terasz I. 9,00 m2
terasz II. 8,00 m2
terasz III. 5,50 m2